Добродојдовте на официјалната страница на Општина Демир Хисар!
Советот ќе ја одржи 6 та редовна седница PDF Печати

Врз основа на член 53 став 1 од Деловникот за работа на Советот на Општина Демир Хисар („Службен гласник на Општина Демир Хисар “ бр.3/02) донесува: 

.

Р Е Ш Е Н И Е

За свикување на 6-та седница на Совет на Општина Демир Хисар

Седницата ќе се одржи на 27.12.2017 година (среда) со почеток во 13 часот во кабинетот на Градоначалникот на Општина Демир Хисар


-Усвојување на Записник од Итна седница одржана на 13.12.2017

-Усвојување на Записник од Петта седница на Совет на Општина Демир Хисар 

.

Со следниот дневен ред: 

.

Дневен ред

Повеќе...
 
СООПШТЕНИЕ PDF Печати

Градоначалникот на Општина Демир Хисар и Советот на Општина Демир Хисар, по повод

Новогодишните празници организираат новогодишна претстава:  

.

                       "ВРЕЌАТА НА ДЕДО МРАЗ" 

.

Претставата ќе се одржи во големата сала на Домот на културата "Илинден", Демир Хисар,

на ден 25.12.2017 година, со почеток во 13 часот. 

Ве очекуваме драги деца на возраст од 2 до 14 години! 

.

Во претставата ќе се дружите со: 

.

Принцезата - Нова Година

Дедо Мраз

Вештерката

Папагал

Мајмун 

                                                                                                                    

                                                                                                       Влезот е слободен

 
Работна средба на Владата на Р. Македонија со градоначалници PDF Печати

Градоначалникот на Општина Демир Хисар, Марјанче Стојановски, присуствуваше на

Работна средба на Владата на Република Македонија со градоначалниците.

Владата на Република Македонија е подготвена да соработува со општините за сите

капитални и развојни проекти. Крајната цел е да се обезбеди регионален рамномерен развој

за секоја општина, без разлика на големина и ниво на урбанизација. 

Успешни градоначалници ќе бидат оние кои ќе носат храбри одлуки и ќе реализираат

иницијативи и проекти. 

Се дискутираше за решенија на проблеми и отворање на можности за инвестиции и развој.  

.

11

 
ЗАВРШНА ФИНАЛНА ВЕЧЕР PDF Печати

Во преполната сала "Јордан Пиперката", Демир Хисар, вчера вечер се одиграа натпреварите за трето место и финалето во мал фудбал на Меморијалниот турнир "Валентин Стефановски". Општина Демир Хисар зеде активно учество и оваа година како покровител на турнирот.

На свеченото затворање свое излагање имаше и Градоначалникот на Општина Демир Хисар,

Марјанче Стојановски, каде истакна дека овој турнир е од огромно значење за сите нас, и за општината. 

"Голема чест е да се учествува и соработува со организаторите на овој Меморијален турнир,

а тоа се Здружението на граѓани "Валентин Стефановски". 

Здружението на граѓани "Валентин Стефановски" јавно се заблагодарува на Градоначалникот на Демир Хисар, господинот Марјанче Стојановски и Локалната самоуправа за несебичната поддршка во реализација на турнирот.

Здружението се заблагодарува на сите спонзори, и оние кои несебично придонесоа до реализација на овој турнир.

Во иднина поголеми заложби за повеќе успеси и придонеси околу турнирот."  

.

Повеќе...
 
Советот ќе ја одржи 5 та редовна седница PDF Печати

Седницата ќе се одржи на 14.12.2017 година (четврток) со почеток во 13 часот,

во кабинетот на Градоначалникот на Општина Демир Хисар.  

- Усвојување на записник од четврта седница на Совет на Општина Демир Хисар 

.

Со следниот дневен ред: 

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 3 од 179

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер