Добродојдовте на официјалната страница на Општина Демир Хисар!
КОМУНАЛНО УРЕДУВАЊЕ PDF Печати
Toaleti-2

28.06.2017

ОПШТИНАТА ГО ОБЈАВИ ТЕНДЕРОТ ЗА ТОАЛЕТИТЕ ВО ГРАТСКИОТ ПАЗАР

Од вчера, па најдоцна до 10ти идниот месец, заинтересираните градежни компании ќе можат да поднесуваат понуди за изградба на првиот јавен тоалет во Демир Хисар.

Паралелно со реконструкцијата на Гратскиот пазар во Демир Хисар за којашто постапката за избор на најповолен економски оператор ја води Пелагонискиот плански регион и е во завршна фаза, по повеќе од 30 години чекање, ќе започне и најавената изградба на јавните тоалети.

- Предвидовме и обезбедивме околу 10 илјади евра за да изградиме комплетен јавен санитарен јазол кај гратскиот пазар. Сите пари се од граѓаните, а како одговор на нивните повеќедецениски барања и потреби - вели градоначалникот на општина Демир Хисар Љупчо Блажевски.

Toaleti-3

Бирото за јавни набавки вчера го објави огласот за прибирање на понуди со краен рок до 10. јули кога треба да се одржи и јавното отворање на пристигнатите понуди. Од општинската комисија за јавни набавки најавуваат дека, најдоцна до 25. јули ќе биде избран и најповолниот понудувач кој што ќе понуди најниска цена како основен критериум при изборот. Ако се имаат предвид и пропишаните рокови за таканаречената прелиминарна постапка за избор на најповолен економски оператор за реконструкција на гратскиот пазар, логично може да се претпостви дека изградбата на дватат проекти, како што беше најавено, ќе се изведува паралелно.

Што ќе рече, со реконструкцијата и изградбата на јавните тоалети, гратскиот пазар во Демир Хисар, до почетокот на есента, дефинитивно ќе је добие својата вистинска употребна вредност.

 
ПАТНА ИНФРАСТРУКТУРА PDF Печати
Smilevo-pat-1

27.06.2017

СЕ ПРОБИВААТ ПОСЛЕДНИТЕ 800 МЕТРИ

Најдоцна до крајот на овој месец целосно ќе биде пробиен новиот пат до манастирот Св. Петар кај Смилево. Денеска продолжи ископот на трасата од којашто останаа непробиени уште околу 800 метри.

Градоначалникот Љупчо Блажевски го посети градилиштето за лично да се увери за текот и квалитетот на градежните работи.

- Заедно со изведувачот правиме напори, пред годинашното чествување на Петровден да се постави еден слој тампон со цел полесно движење на сите видови моторни возила - вели градоначалникот Блажевски.

Темпото со коешто се изведуваат градежните работи наредниов период се очекува да биде позабрзано бидејќи трасата ќе биде целосно пробиена и ќе се пристапи кон изведување на други подготвителни активности.

Smilevo-pat-2

При посетата на градилиштето, градоначалникот Блажевски го посети и манастирскиот комплекс и изврши увид на состојбата на конаците и манастирската црква.

Smilevo-pat-3
 
СПОРТ И МЛАДИ PDF Печати
Stadion-1

13.06.2017
РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА СТАДИОНОТ Е ВО ЗАВРШНА ФАЗА

Поставувањето на рефлекторското осветление беше една од посложените и покрупни „операции“ во реконструкцијата на градскиот стадион во Демир Хисар. Благодарение на поволните временски прилики што овозможија пристап и поставување на големата дигалка, деновиве на четирите бетонирани анкери беа подигнати четирите столбови со по четири моќни рефлектори.

Повеќе...
 
ЗДРАВСТВО PDF Печати

20.06.2017

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

IZVESTUVANJE-CENTAR_ZA_JAVNO_ZDRAVJE

 
КОМУНАЛНО УРЕДУВАЊЕ PDF Печати
Kanal-1

13.06.2017

ЗА ДЕСЕТИНА ДЕНА, ОДВОДНИОТ КАНАЛ ЌЕ БИДЕ ГОТОВ

Градежна оператива од неколкумина искусни неимари ги изѕидуваа последните 20ина метри од одводниот канал кај градскиот стадион. Убавото и сончево време помогна работите да се забрзаат и да се постигнат договорените рокови.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 9 од 176

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер