Огласи


УРЕДНИК И АДМИНИСТРАТОРИ PDF Печати

Автор на текстовите и фотографиите и администратор:

Благоја Шундовски - лице за односи со јавноста, протокол и деловни комуникации.ж

Контакт:

Телефони: 047 552 661 и 076 359 830

E - mail:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите  или  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

https://www.facebook.com/blshunda/about?section=contact-info

Администратор:

Злате Бшшевски

Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

 
СОВЕТ НА ОПШТИНАТА-22 СЕДНИЦА PDF Печати

Седницата ќе се одржи на 22.08.2014 година (петок) со почеток во 9 часот во салата за состаноци во СОУ „Крсте П. Мисирков“ Демир Хисар

 

Усвојување на записникот од 21-ва седница на Совет на Општина Демир Хисар

Усвојување на записникот од Итната седница на Совет на Општина Демир Хисар

Дневен ред:

1.  Донесување на  одлука за усвојување на Елаборат за проценка и утврдување на висината 

     на штетата од природна непогода-град која ја зафати територијата на општината Демир Хисар, 

     во атарот на село Сопотница на 22.07.2014 година.

2.  Донесување на Одлука за донесување на:

     Локален акционен план за вработување за период 2014-2015.

3.  Предлози и прашања.

 
ЧЕСТВУВАЊА - ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР PDF Печати

2 - 7.МАЈ

1903 - 2014

111 ГОДИНИ ОД ОДРЖУВАЊЕТО НА СМИЛЕВСКИОТ КОНГРЕС

07.05.2014

П Р О Г Р А М А 

07.05.2014 - СРЕДА

10:00 - ПРОМОЦИЈА - СВЕЧЕНО ОТКРИВАЊЕ НА
ТУРИСТИЧКА СИГНАЛИЗАЦИЈА ВО СМИЛЕВО
- 10:00 - на влезот во Смилево
- 10:15 - кај мостот на Стара Река во Смилево
- 10:30 - кај крстосницата на улицата кон музејот „Смилево
и спомен - паркот „Даме Груев“ во Смилево
- 10:45 - на смилевското средсело
- 11:50 - полагање цвеќе на спомен костурницата на
Даме Груев и смилевските Илинденци

11:00 - КУЛТУРНО - УМЕТНИЧКА ПРОГРАМА ВО КОНГРЕСНАТА
САЛА ВО МУЗЕЈОТ „СМИЛЕВО“ ВО ИЗВЕДБА НА
УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ „ДАМЕ ГРУЕВ“ СМИЛЕВО

12:00 - ПОЛАГАЊЕ ЦВЕЌЕ НА СПОМЕН ПАРКОТ „ДАМЕ ГРУВ“
 
ТРАДИЦИИ - БОГОЈАВЛЕНИЕ 2014 PDF Печати
1520671_10152575886312942_1293242243_n19.01.2014

ВОДИЦИ ВО ДЕМИР ХИСАР


Во 15 населени места во општина Демир Хисар, денеска беа организирани богојавленски свечености – фрлање на Светиот крст и симболично осветување на водите. Неколку илјади верници од Демир Хисар и соседните општини дојдоа на невообичаено топлото време покрај вировите и базентите да ја проследат оваа традиционална богојавленска процесија во која што директно учествуваа скоро стотина млади капачи. Најмасовно беше на централната богојавленска свеченост што по 20 – ти пат се одржа на мостот на Стара Река во населбата Мургашево.

Повеќе...
 
СОВЕТ НА ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР PDF Печати
Sovet

26.09.2013

СОВЕТОТ ЈА ОДРЖА ДЕВЕТТАТА РЕДОВНА СЕДНИЦА

На предлог на претседателот Кире Ристевски, демирхисарските советници на своето деветто редовно заседание расправаа и одлучија за 16 прашања од делокругот на законските надлежности.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

Страница 1 од 2

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер