Соопштенија
ПРИЕМЕН ДЕН НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ PDF Печати

11947962_10154212930722942_317618818833203762_o 

ПРИЕМЕН ДЕН НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

ЧЕТВРТОК од 10:00 – 14:00 часот


Сите граѓани кои сакаат да остварат средба со

Градоначалникот на општина Демир Хисар,

Марјанче Стојановски

се известуваат дека средбите ќе се одржуваат

во просторииите на општинската зграда

секој четврток од 10:00 – 14:00 часот.


 
Саем на ракотворби, ИПА Програма за прекугранична соработка со Албанија PDF Печати

THE EUROPEAN UNION'S CROSS-BORDER COOPERATION PROGRAMME

Министерството за локална самоуправа, Скопје, во соработка со Министерството за евро-интеграции, Тирана, оперативни структури одговорни за имплементација на оваа ИПА Програмата за прекугранична соработка,  ќе организираат  саем на ракотворби, на 10 ноември, 2017 година во хотел ДРИМ, Струга, како дел од 5та прослава на Денот на Европската Териториална Соработка (ETCD).

Сите заинтересирани изработувачи на ракотворби од подобната област која ја покрива оваа програма: Пелагонискиот, Полошкиот и Југоозападниот регион, како и регионите на Дибер, Елбасан и Корча, се поканети да учествуваат на овој саем.

Не се плаќа котизација за учество на саемот за ракотворби.

За сите учесници на саемот за ракотворби, ќе биде обезбеден организиран транспорт за две лица.

За сите учесници на саемот за ракотворби, ќе биде обезбедено сместување/ ноќевање на 9ти ноември, 2017 година во хотел Дрим во Струга, за едно лице.

Маси за подготовка на штандови ќе бидат обезбедени од страна на хотел „Дрим“

За три најдобро уредени штандови обезбедени се награди.

Церемонијата на прогласување на најдобро уредените штандови (прва , втора и трета награда) ќе се организира на 10 ноември 2017 година, во хотел Дрим , Струга за време на одржувањето на саемот на ракотворби.

Ве замолуваме вашата апликација за учесто  на саемот за рактворби да ја испратите на следната адреса / емаил адреса:

Заеднички технички секретаријат

ул. Ѓуро Салај 31   

6330 Струга , Македонија

Tel. +389 75 297 779

 Email: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Antenna Elbasan

Lagja “Brigada 17 S”, Rruga “11 Nëntori”, Prefecture of Elbasan, 3rd floor,

Elbasan, Albania

Tel: +355 (0) 54 244 431 / +355 (0) 692245430

Email: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Во вашата апликација ве замолуваме да ги обезбедите следните информации:

  • Име на организацијата
  • Име и презиме на учесниците на  саемот кои ќе патуваат со организираниот транспорт
  • Име и презиме на лицето што ќе ноќева во хотел Дрим
  • Адреса, контакт телфонски број и емаил
 
Самоевалуација ОУ Гоце Делчев, Демир Хисар PDF Печати

ou goce delcev
Ако сакате да ја погледнете самоевалуација кликнете на следниот линк:

ИЗВЕШТАЈ ЗА СПРОВЕДЕНА САМОЕВАЛУАЦИЈА ВО ОУ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ ДЕМИР ХИСАР

 
Општинско – корисна работа 2017 PDF Печати

По повод објавувањето на новиот оглас на програмата „Општинско – корисна работа“, Општина Демир Хисар е во подготвителна фаза за изготвување на апликација за учество во проектот.

Што претставува општинско-корисна работа?

Претставува активност која овозможува унапредување на системот за обезбедување на социјални услуги на локално ниво преку надополнување на постојните или воведување на нови услуги. Програмата промовира партиципативен пристап во дефинирањето на потребите и дизајнирањето на услугите, преку инволвирање на заедницата и институциите на локално ниво.

Затоа во фаза на избор на приоритетите односно кои социјални и/или други услуги сметаме дека се најпотребни во Општина Демир Хисар се решивме за користење на веб алтката Моја Општина, за соодветно дефинирање на приоритетните услуги од социјалната сфера за граѓаните.

Резултатите од користењето на оваа алатка ке бидат замени во предвид при конечната анализа и изготвувањето на апликациониот формулар за ОКР 2017.

Во прилог ви доставуваме и линк за користење на оваа веб алатка: http://www.moja-opstina.mk/

 
Јавна презентација и јавна анкета сончева фотоволтаична централа PDF Печати
soopstenie_za_javna_anket_od_gradonacalnik
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 1 од 11

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер