Соопштенија
СООПШТЕНИЕ ЗА ДАНОЧНИТЕ ОБВРЗНИЦИ PDF Печати

Им се соопштува на сите физички и правни лица кои се даночни обврзници по основ на  данок на имот и комунална такса, на кои не им било доставено решение, или од било кои причини не добиле решение со соодветно задолжение за 2013 година и опомени за заостанат долг за периодот заклучно со 2012 година, во рок од 15 дена од денот на објавувањето на соопштението, да се јават во Одделението за финансиски прашања во Општина Демир Хисар на ул.Битолска бб,  за подигање на даночните решенија.

Списоците со недоставени решенија и опомени се објавени на огласна табла во просториите на Општина Демир Хисар, како и на официјалната веб страна www.demirhisar.gov.mk

Со објавеното соопштение, доставата на решенијата се смета за уредна и сите негативни последици што можат да настанат од неподигањето на решението, паѓаат на товар на самата странка.


>>> Недоставени Решенија и Опомени за комунална такса 2013 година;


>>> Недоставени Решенија  од данок на имот 2013 г.  и не доставени  Опомени за 2012 г.


ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ФИНАНСИСКИ ПРАШАЊА

РАКОВОДИТЕЛ

ВЛАТКО СТАНКОВСКИ

 
ЈАВЕН ПОВИК ДО ДАНОЧНИТЕ ОБВРЗНИЦИ PDF Печати

Се повикуваат сите даночни обврзници на Општина Демир Хисар кои се задолжени со данок на имот и комунална такса за фирмарина, да ги платат задолженијата до крајот на 2013 - та година. Во спротивно, ќе се изврши присилна наплата преку блокирање на сметките на даночните обврзници.

Исто така, се известуваат граѓаните кои не го пријавиле стекнатиот имот или имотот што го користат, да извршат пријавување најдоцна до 31.01.2014 година.

За подетални информации, граѓаните можат да се обратат во Одделението за финансиски прашања на Општина Демир Хисар, на телефонскиот број 047/ 552 661 или лично, секор работен ден во времето од 08:00 до 16:00 часот.

 
Извештај од вклучување на јавност во СОЖС за ЛУПД за Асфалтна база PDF Печати

Извештај од вклучување на јавност во СОЖС за ЛУПД за Асфалтна база 

>>>превземи тука<<<

 
Записник од јавна расправа одржана на ден 13-09-2013год. PDF Печати

На ден 13-09-2013 се одржа јавна расправа по Нацрт Извештајот за стратeгиска оцена на животната средина за Локална Урбанистичка Планска Документација (ЛУПД) за индустриски комплекс  за производство и складирање на асфалт со придружни објекти на локалитетот кој ги опфаќа КП бр. 351, 352, 353 и 354, м.в. Дрвена Црква, КО Слоештица, општина Демир Хисар.

Заради запознавање на јавноста записникот го објавуваме во целост.

>>> Записник од јавна расправа одржана на ден 13-09-2013 год. <<<

Општинската администрација ќе изготви Извештај по јавната расправа и дополнително доставените анкетни листови, кој ќе биде објавен на официјалната страница од општината.  
ОПШТИНСКА ПРОСЛАВА НА 2 СЕПТЕМВРИ, ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ДЕМИР ХИСАР И 8 СЕПТЕМВРИ, ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА PDF Печати
2_I_8_SEPTEMVRI-PROSLAVA-pokana

Backup_of_2_i_8_SEPTEMVRI_2013_-_P-vnatresna_strana

2_I_8_SEPTEMVRI-PROSLAVA-baner
295038_10150674371876662_1085071758_n
 
<< Почеток < Пред 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Следно > Крај >>

Страница 25 од 29

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер