Соопштенија
СООПШТЕНИЕ PDF Печати

25.11.2019

СООПШТЕНИЕ

За организирање на јавна презентација и јавна анкета


soopstenie - urbanizam

.

Повеќе...
 
Известување од EVN Македонија PDF Печати

16.10.2019 

evn - 1

Oд ЕВН Македонија  известуваат дека поради

планирани зафати на електродистрибутивната мрежа

на ден 17.10.2019 г. во период од 9.10 до 16.00ч.

без напојување со  електрична енергија ќе останат корисниците од селата 

Доленици, Железнец, рибник Аквалед, Хидроцентрала Кушница,

с.Големо Илино, Зенго Доленци со околните стопански и нестопански објекти.

 
СООПШТЕНИЕ PDF Печати

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР ПОДНЕСЕ БАРАЊЕ ДО АГЕНЦИЈАТА ЗА

ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА И РУРАЛЕН РАЗВОЈ,

ПО КОЕ ИСТОТО БЕШЕ ОДОБРЕНО

08.07.2019

.

Повеќе...
 
ЈАВЕН ПОВИК 01/2019 ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА НА ЗДРУЖЕНИЈА НА ГРАЃАНИ И ФОНДАЦИИ PDF Печати

ЈАВЕН ПОВИК  01/2019

ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА НА ЗДРУЖЕНИЈА НА ГРАЃАНИ И ФОНДАЦИИ

.

За прибирање на барања за распределба на средства од буџетот на Општина Демир Хисар за 2019 година, наменети за финансирање на програмски активности на Здруженија на граѓани и Фондации во областите од надлежност на општината.

Се повикуваат Здруженијата на граѓани и фондации од областите од надлежност на општината, своите барања за распределба на средства од Буџетот на Општина Демир Хисар за 2019 год. да ги достават до Општина Демир Хисар во предвидениот рок.

Распределбата на средствата од Буџетот на Општина Демир Хисар за 2019 година, наменети за финансирање на програмските активности на Здруженијата на граѓани и Фондации од областите од надлежност на општината ќе се врши согласно Правилникот за утврдување на критериумите и постапката за доделување на средства на Здруженија на граѓани и Фондации од Буџетот на Општина Демир Хисар, (Службен гласник на Општина Демир Хисар бр.4/2018, 5/2018  и 2/2019 година).


Средствата се доделуваат еднократно.

Повеќе...
 
СООПШТЕНИЕ ОД ШТАБОТ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ НА ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР PDF Печати

13.05.2019

soopstenie - stab za zastita i spasuvanje na opstina demir hisar-13.05.2019 - za na veb

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 10 од 28

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер