"Предизвик за млади истражувачи" PDF Печати
Вести

Во големата сала во Општина Прилеп беше претставен пред директорите, професорите и наставниците од средните и основните училишта, општините од Пелагонискиот плански регион, во кое активно учество зеде и Градоначалникот на Општина Демир Хисар, Марјанче Стојановски, новиот проект "Предизвик за млади истражувачи", организиран од Фондот за инвовации, заедно со Министерството за образование и наука. 
Мотив и цел се да се поттикне креативното размислување помеѓу учениците и наставниците, да воведеме еден нов метод на иновација. 

.

2 

.

Презентацијата поттикна многу прашања за можностите за аплицирање на повикот. 

.

Дебата околу проектот и јавниот повик за истиот. 

.

Јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи“ започна на 30 ноември и ќе трае до 15 февруари. Се однесува на проекти од природните и техничките науки, а активностите треба да соодветствуваат со наставните програми. Тимовите што ќе работат на истражувачките проекти може да бидат составени од 3 до 7 ученици и најмногу два наставника, а времетраењето на секој истражувачки проект не треба да надминува 6 месеци.

.

1

 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер