СОВЕТОТ ЈА ОДРЖА 28 - ТА СЕДНИЦА PDF Печати
Вести

Grb_na_opstinata-smalСоветот на општината Демир Хисар ја одржа 28 – та редовна седница, последна во претходниот месец. Како што беше најавено, советниците расправаа и одлучуваа по повеќе точки од својот делокруг на надлежности.

Донесен е сет од одлуки и правилници во врска со преземањето на управување на градските гробишта. Исто така, Советот расправаше и за преземањето на управување на водоводните системи во селата Журче и Прибилци, како и за одлуката за утврдување на цената на водата. Наскоро на официјалниот веб портал на општината Демир Хисар ќе бидат објавени сите одлуки.

 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер