Добродојдовте на официјалната страница на Општина Демир Хисар!
СООПШТЕНИЕ - ЈАВЕН ПОВИК PDF Печати

30.11.2022

.

grb-na-opstinata-za-na-veb-vektorska-forma

.

Повеќе...
 
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРИСИЛНА НАПЛАТА PDF Печати

Општина Демир Хисар ги известува сите физички и правни лица кои се даночни обврзници по основ на данок на имот и комунална такса (фирмарина), дека во согласност со одредбите за присилна наплата од Законот за даноците на имот, започнува постапка за присилна наплата на неплатените обврски по тие основи заклучно со 2021 година.

Напоменуваме дека во тековната година Општина Демир Хисар испрати опомени за неплатен данок на имот и комунална такса (фирмарина)  до сите правни и физички лица кои вршат дејност на територија на општината. Од причини што рокот во којшто требаше да се изврши плаќање по доставените опомени е изминат, Општина Демир Хисар започна со изготвување на решенија за присилна наплата кои ќе ги достави до даночните обврзници и носителите на платен промет (деловните банки).

Со цел да се избегне блокирање на сметките, сите обврзници кои по горенаведените основи имаат заостанати и неплатени обврски, потребно е најитно (заклучно со 10.12.2022 г.) да ги подмират своите обврски.


Општина Демир Хисар

Градоначалник

Никола Најдовски
 
ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА СОУ „КРСТЕ П. МИСИРКОВ“ PDF Печати

18.11.2022

.

odbelezan-patron-praznik-na-sou-krste-p-misirkov-1

Повеќе...
 
ПРЕЗЕНТИРАНИ АКТИВНОСТИТЕ И РЕАЛИЗИРАНИТЕ ПРОЕКТИ PDF Печати

- Една година од работата на градоначалникот Најдовски

21.11.2022

.

prezentacija-na-otcet-1-godina-od-rabotata-na-gradonacalnikot

Повеќе...
 
ДНЕВЕН РЕД ЗА 16. СЕДНИЦА НА СОВЕТ НА ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР PDF Печати
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 6 од 284

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер