ЈЗУ Здравствен Дом PDF Печати

Logo-smaleno

ЈАВНА ЗДРАВСТВЕНА УСТАНОВА

ЗДРАВСТВЕН ДОМ


ИСТОРИЈАТ

Првата здравствена станица во Демир Хисар е основана 1946 година, во 1957 првата стоматолошка дејност, а додека во 1954 првата фармацевтска дејност. Во 1980 година започна изградбата на новиот објект и по три години интензивна изградба, на 02.09.1983 година новиот објект на Здравствениот дом е предаден во употреба. Тоа е денешниот здравствен дом кој што располага со околу 2 000 м ² корисна површина.

Zdr._dom-1

ГЛАВНИ АКТИВНОСТИ, ДЕЈНОСТИ:

- Еднаква соодветна, достапна и континуирана здравствена заштита за сите граѓани, како  и давање на здравствени услуги на пациентите од соседните општини по нивна определба;

- Модернизирање на медицинската опрема со што ќе се овозможи брза и точна поставена дијагноза, што е пак основен услов за понатамошно правилно лечење;

- Континуирано стручно доусовршување на вработените;

- Спречување и откривање на обиди за злоупотреба на работно  место;

- Континуирана соработка со Министерството за здравство, ФЗОМ и другите Здравствени установи, и др.

Zdravstven_dom-2

Адреса: ул. Битолска бб

7270, Демир Хисар

Tелефони: (+389) 47 276 144, 276 244, 276 211

Факс: (+389) 47 276 144

Е- mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Web: 

Директор:

ДР.МАРГАРЕТА СТАНОЈОСКА КАЛЕВСКА 

СПЕЦ. ПО РАДИОДИЈАГНОСТИКА

 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер