Локална самоуправа
Синдикална организација PDF Печати

- КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР


 
ЛИЦЕ ЗА КОНТАКТ СО ГРАЃАНИ СО ПОПРЕЧЕНОСТ PDF Печати

ТОМЕ МИЛОШОВСКИ

Телефон: +389 (0)76 471 548

e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

 
УРЕДНИК И АДМИНИСТРАТОР PDF Печати

Автор на текстовите и фотографиите и администратор:

Даниел Станојоски 

Контакт:

Телефон: 077 906 663

E - mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Администратор:

Злате Бoшевски

Телефони: 047 552 661 и 070 703 535

Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

 
Локална самоуправа PDF Печати

Органи на управување

Органи на општината Демир Хисар се Советот и Градоначалник.

 

Совет на општината

Советот на општината е преставнички орган на граѓаните. Советот го сочинуваат 11 претставници на граѓаните (советници) избрани на општи и непосредни избори со тајно гласање. Мандатот на советниците е 4 години. Советот на општината од редот на советниците го избира својот Претседател.

Градоначалник

Градоначалникот ја претставува и застапува Општината. Тој е избран на општи и непосредни избори, согласно закон, за период од 4 години.


Организација

Градоначалникот раководи со општинската администрација. Организацијата, делокругот и начинот на извршување на задачите на општинската администрација ги утврдува Советот по предлог на Градоначалникот.

 
Општи акти PDF Печати

Кодексот за административни службеници

Статут на општината Демир Хисар

Одлука за спроведување на Статутот на општина Демир Хисар

Одлука за измена и дополнување на Статутот на општина Демир Хисар 10.06.2005

Одлука за измена и дополнување на Статутот на општина Демир Хисар 12.06.2009 

Деловник за работа на советот на општината Демир Хисар

Буџет на општината за 2013 година

- Биланс на приходи на ниво на ставки за 2013 година

 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

Страница 1 од 2

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер