Образование PDF Печати

Мрежата на училишта е нерамномерно распоредена во просторот на општината, што може да се види од состојбата со активни четиригодишни и осумгодишни училишта.

Вкупниот број на ученици од прво до осмо одделение во учебната 2010/2011 изнесува 647 ученика.  Вкупниот број на вработени во сите училишта (четиригодишни и основни) во општината изнесува 117 (68 во „Гоце Делчев“. 20 во „Даме Груев“ и 29 во „Браќа Миладиновци“).

Во општината Демир Хисар постои само едно средно општинско училиште во кое покрај ученици од општината Демир Хисар, се школуваат и ученици од соседните општини.

Вкупниот број на ученици од прва до четврта година во учебната 2010/2011, изнесува 295 ученика. Вкупниот број на вработени во средното државно училиште во општината изнесува 43.

kpmisirkov-1

Средно општинско училиште „Крсте Петков Мисирков“, Демир Хисар

Goce_delcev-1

Основно општинско училиште „Гоце  Делчев“ Демир Хисар

OU_Dame_Gruev_Smilevo

Основно општинско училиште „Даме Груев“, Смилево

Braka_Miladinovci-4-smalena

Основно општинско училиште „Браќа Миладиновци“, Жван

 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер