Соопштенија
Јавен повик до евидентирани невработени лица PDF Печати

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Демир Хисар, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2020 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, Програмата Општинско – корисна работа, финансирана од Буџетот на Агенцијата за вработување на РСМ, на ден 20.08.2020 година се објавува:

Ј  А  В  Е  Н     П О В И К

до

евидентирани невработени лица за вклучување во

Програмата Општинско - корисна работа


Се повикуваат сите евидентираните невработени лица кои се заинтересирани да се вклучат во Програмата „Општинско-корисна работа“, проект  “Помош на деца со попреченост во образовниот процес во Општина Демир Хисар за учебна 2020/21 година”  за работно ангажирање со скратено работно време за период од

  • 9 (девет) месеци (доколку се вклучат во поддршка на деца со попречености во редовен наставен процес)
Повеќе...
 
Инфо ден за спроведување и користење на средства од ИПАРД PDF Печати

Со задоволство Ве покануваме да присуствувате на инфо денот во Општина Демир Хисар– дел од програмата ИПАРД 2014 – 2020

организиран од Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство. 

Истиот ќе се одржи на ден 23.07.2020 година (четврток) во 15,00 часот во училишниот двор на О.У. Гоце Делчев

Повеќе...
 
INVITATION TO TENDER PDF Печати

Letter of invitation to tender

 

Demir Hisar, 16.07.2020

Our ref.: 2019/411-175 05-631/2

 

 

SUBJECT: INVITATION TO TENDER FOR reconstruction and adaptation of the

Cooperative Center, upgrading the area of Valavici, developing hiking trail

and placing info boards and road directions signs in the village Sloeshtica, Demir Hisar.

 

Повеќе...
 
ПЛАН ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЖИВОТНАТА СРЕДИНА И СОЦИЈАЛНИТЕ АСПЕКТИ PDF Печати

Превземете:

ПЛАН ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЖИВОТНАТА СРЕДИНА И СОЦИЈАЛНИТЕ АСПЕКТИ (ПУЖССА) 
Реконструкција на локалниот пат Р 29371 – Слоештица во Општина Демир Хисар

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 10 од 30

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер