Вести
ПО ЦЕЛИ ДВЕ ДЕЦЕНИИ ФК ДЕМИР ХИСАР СЕ ВРАТИ ВО ТРЕТА ЛИГА - ЈУГОЗАПАД PDF Печати
Вести

12.10.2021 

.

fk-demir-hisar-vtoro-kolo

Повеќе...
 
СВЕЧЕНА КОНФЕРЕНЦИЈА - ЗАВРШУВАЊЕ НА ПРОЕКТОТ „ОТКРИВАЊЕ НА СКРИЕНИТЕ АТРАКЦИИ“ PDF Печати
Вести
24.9.2021
.
konferencija-proekt-okrivanje-na-skrienite-atrakcii-3
.
Повеќе...
 
Дневен ред за 55-та седница на Совет на Општина Демир Хисар PDF Печати
Вести

Врз основа на член 53 став 1 од Деловникот за работа на Советот на Општина Демир Хисар

(„Службен гласник на Општина Демир Хисар “ бр.3/02) се донесува:

Повеќе...
 
Започна реконструкцијата на општинскиот пат Р29371 Слоештица PDF Печати
Вести

На ден 13. септември 2021 година започнаа активностите за реализација на под-проектот:

„Реконструкција на линиска инфраструктурна градба општински пат Р29371-Слоештица, Општина Демир Хисар“, во должина од 2300 м.

Повеќе...
 
Бесплатна менторска поддршка во рамки на повикот за комерцијализација на иновации од ФИТР PDF Печати
Вести

Почитувани,

Фондот за иновации и технолошки развој објави јавен повик за комерцијализација на иновации.Преку овој инструмент ФИТР обезбедува финансиска поддршка во максимален износ од 20.000.000,00 (дваесет милиони) денари и тоа:

-за претпријатија чиј просечен број на вработени е до 50 (педесет) вработени и чиј годишен приход во последните две години е помал од 2.000.000,00 (два милиони) евра, финансирање до 70% од вкупниот буџет на проект односно

-за претпријатија чиј просечен број на вработени е од 50 (педесет) до 250 (двестотини и педесет) и чиј годишен приход во последните две години е поголем од 2.000.000,00 (два милиони) евра, а помал од 10.000.000,00 (десет милиони) евра, финансирање до 60% од вкупниот буџет на проектот.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 1 од 266

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер